XOCOLATA I ENSAÏMADA REBOSTERA AL PROGRAMA ‘FRED I CALENT’

Com diu el títol del programa, l’ensaïmada és única al món. L’equip de l’espai d’IB3 TelevisióFred i Calent’ ha volgut fer un programa homenatge a un dels productes més mallorquins i més conegut arreu del món.

A n’ES REBOST ja sabeu que un dels nostres productes amb més demanda és l’ensaïmada que juntament amb una tassa de xocolata es converteixen en una tradició perfecta els horabaixes d’hivern i de tardor.

Quan l’equip de ‘Fred i Calent’ ens va demanar aparèixer al programa ens vàrem posar molt contents però quan qui havia de venir era una família amb tres generacions encara ens va agradar més la idea.

La localització triada va ser el restaurant de Jaume III, un lloc que amb la seva espectacular taula de pedra feta per l’artesà de Binissalem, Bernat Moyà, es convertiria en l’escenari perfecte.

Na Fanny Pons i els membres de les tres generacions d’una mateixa família varen fer una xocolata amb ensaïmada i varen contar com elles associen l’ensaïmada amb les celebracions. Un horabaixa molt dolç i que va deixar l’equip amb la panxa ben plena amb un producte ben mallorquí!

Per això, dimecres 30 de gener no vos podeu perdre el programa ‘Fred i Calentmailto:franchise@esrebost.com Marta Simonet i Fanny Pons ens explicaran per què el saïm és la clau d’una bona ensaïmada. Miquel Calent donarà idees de com cuinar una plat salat amb ella i repassarà quins dolços es poden fer amb l’ensaïmada quan aquesta ha tornat rostida.

També ens han avançat que al programa aniran a veure en Joan del Forn de Sant Francesc, a Inca, per descobrir la varietat d’ensaïmades diferents que es poden arribar a fer i com ha aconseguit que les fotografies de les ensaïmades que fa arribin a milers de persones a través del seu Instagram.

Amb en Tomeu Arbona, del Fornet de la Soca, un grup de gent tastarà exquisideses antigues fetes amb ensaïmada com són les esses, l’enturullat, l’entorsillada de patata o el trunyellat. Ah! I què trobau voltros… l’ensaïmada té un origen àrab o jueu? Els historiadors de la cuina Antoni Contreras i Antoni Pinya ens treuran de dubtes!